EP 5è - L'Assumpció

divendres, 11 de maig del 2018

L'aventura dels plànols

"L'aventura dels plànols" és el nom que rep l'activitat que férem ahir per Palma. En Pep Lluís és un professor del Centmat (Centre d'Aprenentatge Científicomatemàtic) i ens va fer descobrir la utilitat dels plànols en una entorn urbà desconegut i  millorar l'estimació de distàncies i l'orientació.

Primer de tot, agafàrem un plànol a l'oficina d'informació turística de la nostra ciutat i marcàrem l'itinerari que havíem de seguir des de la estació intermodal fins al Centmat.






A continuació, ens dividírem en grups els quals anàvem fent de guies al llarg del recorregut.





Férem una aturada als jardins de la Misericòrdia per a berenar i llavors continuàrem amb el recorregut.

Durant el camí férem diferents aturades per a fer estimacions de distàncies. En la primera estimació sortien nombres de metres molt dispars; llavors ho comprovàvem amb passes i quan ho comprovàvem amb la cinta mètrica, ens duiem alguna sorpresa. Fou molt divertit.

                           




Una vegada haver arribat al Centmat, localitzàrem la ciutat de Palma a partir de la bolla del món amb el programa GoogleEarth i marcàrem l'itinerari seguit, marcant el punts per on havíem passat. També verificàrem les distàncies que havíem mesurat al carrer, les anotàrem al full i calculàrem quina distància havíem recorregut en total. Tots vàrem poder participar i tenir un primer contacte amb el GoogleEarth.


Ara ja sabem que ens el podem descarregar de franc als nostres ordinadors o tauletes i poder sumergir-nos en l'aventura de dissenyar un viatge, una excursió...


Fou una activitat ben interessant!!!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.